Followers

Monday, May 23, 2011

Saya dah GEMUK sangat sangat


Aku sangat gemuk arr sekarang, duduk rumah tak bermakna.
Membela lemak di badan.
Antara tahun kat atas tu, aku rasa berat aku dah naik 5 - 10 kg.
Huwaaaaaaaaaaaaaa.
Tu tanda bahagia ka stress????

Tuesday, May 17, 2011

Tak Berubah Pun Sebenarnya

Salam,
Saya sebenarnya tak tau nak tulis entri apa, saya sekarang ni saya dapat rasa saya banyak berubah, mood memang tak menentu, sampai sakit kepala, tambah-tambah waktu tidur malam pendek, huhuhuhu. Stress sangat pasal tu.


Tuesday, May 10, 2011

Hari ini

Salam,

Hari ini 
10 Mei 2011 / 100511
Selasa

Bulan Islam 23 Ramadhan :)
Sambut lagi ke?

Ok, sebenarnya hari ni, hari saya dilahirkan.
Apa yang special hari ni?

Hahahaha tak ada apa yang special pun, sama macam tahun sebelumnya.
Dapat ucapan di wall Facebook.

Apa-apa pun terima kasih kepada semua yang wish untuk saya hari ni :)

Seperti biasa ada doa saya pada hari ni :
1. Sentiasa di redhai Allah SWT.
2. Kebahagian hidup di dunia dan akhirat.
3. Mendapat kesihatan yang baik.
4. .................................
5. .................................

Amin :)

Sunday, April 17, 2011

Puncak Mutiara Cafe, Kg Pelet

Salam semua,
Malam ni, kami sekeluarga pergi makan dekat Puncak Mutiara Cafe, Kg Pelet.
Ops kak saya yang 2nd tak pergi. Wakil anak dia ja. hehehe.

Ni kali kedua saya kesana, kat sini, suasana makan dia memang super la.
Sangar best, sebab ada pondok-pondok yang dijadikan ruang makan. Sangat selesa. Tempat dia pun di katakan sangat Best :)

Ok, sampai-sampai ja, tak lupa la perkara penting.
Snap Snap Snap, hahahahha.

Luqman macam biasa tak reti duduk diam, tapi takpa sebab kami pilih pondok yang ada meja bersila, so dia tak ada la nak masuk bawah meja sangat.
Itu pun dah cukup bising, ada saja nak cakap.
Makan tak pun.


Kedua : mak dengan Luqman.


Ketiga : Kak dengan Abah.


Keempat : Luqman.

Menu :

Menu yang kami pilih memang simple ja, hehehe, dan sedap. 
Kat sini memang ada macam-macam makanan, Western Food, Chinese Food.
dan macam-macam lagi.

(Saya tak suka western food dia, sebab dulu order Chicken Chop. Hahaha tak sedap)
Tapi yang lain tak tau la.

Tempat ni memang femes la dengan masakan kambing dengan cedawan dia.

Menu 1 : Saya punya. Nasi Goreng Paprik.
Mak dan Abah juga :)


Menu 2 : Nasi Goreng Cendawan.
Kak punya


Menu 3 : ABC Mutiara
Sangat besar sebenarnya, huhuhu.
Tak habis makan pun.


Menu-menu lain yang tak ambil gambar sebab dah lapar sangat-sangat.
Cendawan Goreng Mutiara. (Sangat sedap)
Kentang Goreng.
Ayam goreng kunyit.
Air Epal Hijau dan Tembikai.

Tuesday, April 12, 2011

Muka Dah Jadi Cartoon

Salam semua,

Harini saya nak share macam mana nak cartoonkan gambar sedia ada dengan begitu mudah, cepat dan lagi cantik cun melecun, dah tak payah nak touch up lagi gambar, hehehe bocor rahsia.

Dah lama cari benda ni, nak buat sendiri tak pandai kan, so try ler cari kat encik google, tanya encik google, pastu terjumpa la web ni.

Jeng jeng jeng.

Klik sini : http://cartoon.pho.to/

Sayang-sayang semua hanya perlu uploadkan gambar ke web itu dan kebabommmm gambar sudah menjadi cartoon.

Ini hanya online photo editor sahaja, untuk mencantikkan gambar supaya nampak lebih cartoon kenalah edit bagi cerah sikit gambar tu, nak lagi cantik, letak gambar muka je, kalau ramai-ramai nanti jadi semak pulak gambar tu, hehehe.

ni contohnya :


Upload dan terus jadi begini, begitu dan blablabla.


Hehehe macam mana, teruja tak nak cartoonkan gambar sendiri? mestilah kan, hehehe, apa lagi, cepat-cepatlah buat. Hehehehe.

Ehhh, tunggu jap, tuan belog pun nak sibukkan diri upload gambar sendiri, tapi yang dah dicartoonkan.
Hahahahaha jangan marah ehh :)


Amacam? merah tak? hahahaha.

Daaa semua, sayang semua <3

Friday, April 8, 2011

Saya dan Zaman Kecik-Kecik Saya

Salam sayangs semua.
Hehehe, sayang ke? mesti lah sayang kan kan kan?

Oke harini saya nak share dengan korang-korang semua. Gambarrr semasa saya kecik-kecik di zaman-zaman dahulu kala.

Ehhhh tengokk-tengokk bawah ni.



Hehehee, nampak tak, comel kan dulu, sekarang ni ka huhuhuhu comot sesangat.
Tapi kan ada orang tu kata ehhhh ni gambar budak laki mana ni.
Tak sama langsung. Huhuhu.
Beza kan saya dulu dan sekarang.
Hehehehehehehe.


Ni semua kazenss yangg rumah rapat-rapat sampai sekarang.
Kami orang Kampung.
Apa, ingat kampung tak best ke?
Kampung pun boleh pasang Wifi oke?
Kalau nak dapat Wifi free tu? Hhuhuhu sedih.
Hahahahahha.


Tempat ni memang tak jauh dari rumah, Jalan Kaki kurang 5 minit pun dah boleh sampai.
Sawah padi, orang Kedah kata bendang.
Hehehe.
Sekarang takdak dahhh jalan camtu.
Jalan tar ok, hik3.


Oke. Pic last ni pun ngan kazen jugak.
Sebenarnya saya tak ingat punn apa yang terjadi masa tu.
Gambar-gambar kat atas lagi la. Hahaha.
Menurutt kata mak saya, Ni gambar masa gi amik tok saya yang baru balik dari Mekah.

Okee. sambung nati.
Hehehe.

Wednesday, April 6, 2011

Edisi Gila Webcam

Salam semua,

Penah tak takada keja cari keja posing posing depan webcam sorang sorang?
Hehehehhe.

Tengok gambar bawah sampai muntah muntah eh?
heeeeeeeee.







Oke.
Cukup la tu.

Babai.

Kenapa saya ada BELOG

Salam semua,

Harini kan, harini kan, harini kan. Hahaha sawan cakap mesti nak ulang.
Okehh tengok lagi tengok atas tu, tajuk apa?

Haaa kenapa saya ada blog?

Jangan tanya kenapa? ehhh tu tajuk saya, wahaha apa saya merepek ni, okehhh.

Pertama
Saya suka blog, saya suka merapu, saya suka berangan dalam blog saya. Saya suka tulis macam-macam, tapi kadang-kadang saya malu bila orang baca, hahaha.
Malu sebab cerita saya tak best, cerita saya boring, cerita saya syok sendiri, ehhhhh.
Ada saya kesahhh? ni blog saya kan, saya suka suka, saya punya suka lah, hehehe.

Kedua
Kalau dah ada blog, adalah rugi besar kalau tak nak amik peluang untuk menjana $$ walaupun belog tu tak ada orang baca, tapi kena usaha lah bagi orang baca, hahaha.
Mula mula orang tak kenal, lama-lama terkenal jugak.
Sebabnya ini tengok tengok tengok bawah sinunnn bawah lagi, heww.


Hehehe sikit sangat, sebenarnya duit yang masuk tu bukan melalui belog ni, sebabnya belog ni memang tak ada value, huhu saya ada belog lain, tapi dah tak berapa nak aktif, tapi still ada orang masuk, huhu.
Sekarang ni episod malas menguasai diri. hik3.

Ada lagi sebab menyebab penyebab saya suka dan ada belog ni, hehehehe.
tapi lain kali na tulis, sebab malas nak menaip dah ni.
Hahahaha.

Tuesday, April 5, 2011

Saya Suka Yang Cute Cute

Salam semua, 

Hehehe tengok tajuk atas. Sapa yang tak suka yang cute kan. Mesti lahh semua orang suka kan kan kan?
Hehehe mengada nak kan kan kan banyak kali.

Semalam kak saya baru balik.
Dia g Langkasuka, ehh Langkawi, hahaha.

Tengokk kat bawah ni. Laddybird. cumeyyllll tak?
Jeles tak? hehehe. Jangan jeles sangat. Jeles sikit-sikit takpa, hihi.

Teka apa?


Mesti sendiri jugak kena jawab kan?
Hehehe.
Tula coklat, yummy2.
Luar je cantik, dalam rasa sama jugak. hahahahaha.


Memandangkan saya sejak akhir-akhir ni suka sangat kumpul pen yang pelik-pelik, cantik-cantik dan cute-cute. Kak saya pun beli la pen kat atas tu. hehehehe.
Cute tak, cute tak, cute tak?
Hahaha.
Ingat !!! Jeles sikit-sikit je tau :)


Ni pen pertama yang saya beli kat Genting Highland, teruja sangat dengan pen ni sampai menimbulkan minat nak kumpul pen macam ni banyak-banyak.

Maaf pen tu xleh buat masak kari. Oppsss :)


Tak banyak pun koleksi-koleksi saya. 
Tapi akan datang Insya Allah :)

Sayang sangat korang,
Sayang lagi benda kat atas ni, hik3.
Jangan Marah, daaa :)

Sabah

Salam semua,

Harini sesuka hati saya nak cerita, cerita apa?
Sendiri tanya mestilah sendiri jawab, hehe.

Saya teringin sangat nak pergi Sabah dan tempat macam ni,
tengok, macam kat bawah ni.




Cantik kan?
Boleh nampak apa yang ada dalam air, pastu ada rumahhh kayu macam tu.
Suka lahhh. hehehehe.

Nanti kena kumpul duit pastu nak pergi tempat macam ni, tak sabar tak sabar.
Hahahahaha excited ohhhh.

Monday, April 4, 2011

Nak Bahagia tapi Hati tak TENANG

Huhuhu sekarang ni tengah mencari ketenangan hati.

Huhuhu tolong2.

Tensen la, kadang-kadang semua masalah kita tak leh nak share ngn orang kan?
Tapi tu la, sedih plak bila diri nak menanggungnya.

Huhuhu.

Akibatnya orang lain lah menjadi mangsa.

Kalau orang lain tak paham mesti kita pulak yang menjadi mangsanya.
Nasib nasib.

Sunday, March 20, 2011

Seseorang

Salam,

Dah pukul 2, sebelum tidur tetiba nak buat entry ni, tapi entry ni jiwang skit.
Khas untuk awak,

Awak,
Terima kasih.
Awak selalu buat saya tersenyum, selalu buat saya bahagia,
Awak tak pernah nak marah saya walaupun sekali,
Awak terlalu baik untuk saya :)

Saya nak awak tahu,
Saya terima awak bukan sebab rupa atau harta,

Tapi sebab saya mengharap sesuatu daripada awak,
Sesuatu yang boleh membahagiakan Mak dan Abah saya, family saya dan saya.
Supaya awak boleh membimbing saya ke jalanNya,

Saya memang tak boleh menjadi yang terbaik,
Tapi saya ada usaha untuk melakukannya :)
Walaupun ia tak sesempurna yang awak inginkan.

Saya harap awak paham.
Saya sayang awak <3

Hehehehe
Saya suka awak senyum
Senyum la selalu :)

Ikhlas,
Saya



Luqman kata ni baby ayam ngan baby tupai
Hehehe,

Saturday, March 19, 2011

Dapur Rosak

Salam, 

Gambar-gambar kat bawah ni semua sebab angin kuat, guruh dan kilat semalam.

Tengok-tengok.
Habis rosak dapur dengan bilik air rumah saya, huhuhu.
Pokok Kelapa belakang rumah tumbang.



Gambar yang diambil pun setelah semuanya dikemas.
Huhuhu.
Kalau tak penuh dengan syiling, daun-daun kering.
Air hujan penuh masuk dalam dapur, sebab tu letak zink menghala ke tingkap.
Buah kelapa pun ada masuk dalam dapur.



Tengok ada buah kelapa.
Huhu.
Apa-apapun thanks kat jiran-jiran yang tolong semalam.

Tuesday, March 8, 2011

Demam Selsema


Dah dua hari saya demam selsema, terus google, wah3 terasa nak cepat cepat sembuh, dah letih sakit2 camni, huhu.
 Ni info yang saya dapat, mari baca.

Apakah itu demam selsema?
Kebanyakan orang pada peringkat tertentu kehidupannya akan mengalami demam selsema. Secara amnya semakin meningkat dewasa, semakin kurang kita mendapat jangkitan demam selsema. Demam selsema biasa terjadi di kawasan beriklim panas dan juga di kawasan yang lebih sejuk.
Demam selsema merupakan jangkitan virus pada lapisan dalam hidung, sinus, tekak dan saluran pernafasan bahagian atas. Antibiotik tidak dapat membunuh virus. Sistem pertahanan badan anda adalah senjata terbaik untuk melawan serangan virus ini. Virus demam selsema merebak sama ada melalui udara ketika anda bercakap, bersin, batuk atau bernafas atau melalui tangan. Jangkitan biasanya bermula apabila hidung mula berair dan selalu bersin iaitu 1-4 hari selepas mendapat jangkitan virus.
Apakah tanda-tanda dan gejala demam selsema?
  • Tanda-tanda dan gejala demam selsema adalah mudah dicamkan, oleh itu selalunya diagnosis sendiri yang dilakukan pesakit adalah betul.
  • Gejala demam selsema bermula 1-3 hari selepas jangkitan.
  • Gejala-gejala yang paling biasa adalah seperti di bawah:
    • Tekak yang kering atau sakit-mungkin mendahului gejala-gejala lain dalam masa sehari atau lebih.
    • Hidung berair-hingus berair dan jernih kemudian ia mula pekat.
    • Hidung tersumbat (penyumbatan rongga hidung). Bayi mungkin sukar untuk menghisap susu disebabkan hidungnya tersumbat.
    • Bersin-merupakan usaha badan untuk melapangkan saluran rongga hidung.
    • Batuk-mungkin kering atau mengeluarkan kahak.
    • Suara parau-suara kasar dan parau kerana virus menyebabkan korda vokal (peti suara) membengkak.
Gejala-gejala yang lain
  • Mata rasa kepanasan sedikit
  • Hilang deria bau dan rasa.
  • Terasa seperti sinus atau telinga penuh dengan tekanan.
  • Demam.
  • Sakit-sakit badan.
Purata jangka masa gejala demam selsema adalah 7 hari. Lebih kurang seperempat dari keseluruhan demam selsema dan gejala-gejalanya mungkin berterusan selama 2 minggu.
Bagi mereka yang merokok, kekerapan dan jangka masa batuk adalah lebih panjang.
Apakah komplikasi demam selsema?
Kadangkala demam selsema melarat menjadi sesuatu yang lebih serius, terutama apabila berlaku jangkitan bakteria lain (jangkitan yang bertindan) seperti:
  • Jangkitan di bahagian telinga tengah (otitis media)- kerap berlaku pada kanak-kanak apabila jangkitan merebak dari rongga hidung ke telinga tengah.
  • Sinusitis- jangkitan merebak hingga ke sinus.
  • Pneumonia- jangkitan merebak melalui saluran udara hingga ke paru-paru.
Risiko
  • Mereka yang mempunyai sistem pertahanan tubuh yang lemah berisiko tinggi mendapat demam selsema yang teruk (atau komplikasinya). Ini termasuklah mereka yang:
  • Kekurangan zat makanan.
  • Letih dan berasa tidak sihat
  • Susah hati.
  • Warga tua.
  • Pesakit yang sistem pertahanan badannya ditekan seperti mereka yang sedang menjalani rawatan radioterapi.
Pencegahan
Di bawah ini disenaraikan beberapa petua yang boleh melindungi anda daripada mendapat demam selsema:
  • Selalu membasuh tangan dengan bersih.
  • Tutup mulut ketika batuk atau bersin.
  • Mengelap hidung menggunakan tisu pakai buang dengan cermat supaya rembesan hingus akan terkandung dalam tisu dan tidak mengotorkan tangan.
  • Elakkan menggosok mata dengan tangan yang kotor.
  • Jangan menggigit kuku.
  • Jauhi diri daripada orang yang menghidap demam selsema terutama apabila mereka batuk atau bersin.
  • Jauhi tempat yang sesak dengan orang ramai.
  • Makanlah makanan yang seimbang.
  • Jangan biarkan diri anda kesejukan atau terlalu letih. Dapatkan rehat yang mencukupi.
  • Kekalkan tahap hidrasi badan yang mencukupi dengan meminum 8 gelas air sehari.
  • Jauhi daripada merokok - Perokok berkecenderungan mendapat demam selsema yang lebih teruk.
  • Jauhkan diri daripada alkohol - alkohol mengurangkan keupayaan badan untuk menghapuskan virus selsema.
Pengurusan sendiri
Masa merupakan satu-satunya penawar demam selsema. Bagaimanapun, sesetengah perkara boleh dilakukan bagi membuatkan anda rasa lebih baik dan selesa.
Disini disenaraikan beberapa petua untuk melawan demam selsema:
  • Berehat di katil. Kunci untuk memulihkan demam selsema ialah anda memerlukan tidur selama 12 jam atau lebih setiap malam ketika anda melawan penyakit ini.
  • Duduk dalam persekitaran yang lembab dan panas tetapi bukan di dalam bilik yang terlampau panas. Ia boleh menggalakkan/melancarkan rembesan saluran pernafasan, dengan itu dapat membantu penyingkiran dan pembersihan lendir dan kahak oleh silia (rerambut dalam rongga pernafasan yang menolak bahan buangan).
  • Menghadkan aktiviti: Terutama semasa penyakit sedang teruk. Ia dapat mengurangkan penyebaran virus kepada orang lain.
  • Meminum banyak air. Minum banyak air iaitu lebih 8 gelas sehari untuk mengelakkan dehidrasi (kekontangan).  Lendir akan mengalir dengan bebas dalam badan yang cukup cecair dan menolong anda mengelakkan jangkitan atau pulih daripadanya. Virus sukar menjangkiti tisu yang sihat dan lembab berbanding tisu yang kering.
  • Berkumur-kumur dengan air garam yang suam . Untuk meredakan kegatalan dan sakit tekak.
Bila anda perlu menggunakan produk/ubat-ubatan yang boleh diperolehi di kedai?
  • Ubat-ubatan yang digunakan bagi demam selsema adalah bertujuan untuk memperbaiki/melegakan gejala-gejala yang timbul sementara sistem pertahanan semula jadi badan diaktifkan untuk melawan jangkitan dan menyembuhkan penyakit. Jadi anda tidak memerlukan antibiotik yang sebenarnya tidak dapat membunuh virus.
  • Jika anda melakukan rawatan sendiri - ketahuilah gejala-gejala yang anda rawat, jenis ubat yang digunakan dan bagaimana ia bertindak. Pegawai farmasi boleh membantu anda memilih rawatan yang bersesuaian dengan gejala.
Dekongestan
  • Hidung tersumbat adalah suatu masalah biasa yang merengsakan (mengganggu) semasa demam selsema. Tidak hairanlah, dekongestan termasuk dalam sediaan ubat-ubatan demam selsema di pasaran.
  • Ia dapat meredakan penyumbatan atau bengkak pada saluran hidung, dengan itu melancarkan pernafasan.
  • Ia terdapat dalam bentuk krim sapu dan ubat makan.
Antitusif dan ekspektoran
  • Ubat batuk bertindak dengan menjadikan batuk anda lebih produktif iaitu mengeluarkan kahak atau dengan mengurangkan batuk yang kering dan menyakitkan.
  • Untuk mengurangkan kekerapan batuk anda buat sementara waktu, anda boleh memakan ubat penahan batuk. Ubat-ubatan ini yang juga dikenali sebagai antitusif (penahan batuk) bertindak terus ke atas pusat batuk di dalam otak.
  • Ekspektoran adalah sejenis ubat batuk yang mengandungi guaifenesin, iaitu bahan yang bertindak melancarkan perjalanan lendir di dalam saluran pernafasan. Hasilnya ekspektoran dapat menolong melapangkan saluran pernafasan dari bahan-bahan yang mengganggu.
Antihistamina
  • Agen-agen antihistamina ini dapat melegakan gejala-gejala seperti bersin, hidung dan mata berair yang biasa dikaitkan dengan demam selsema.
  • Ia dapat mengurangkan perembesan lendir dan membantu penghidap demam selsema berehat.
Analgesik/antipiretik
  • Sakit otot, sakit kepala dan demam yang kadangkala terjadi semasa demam selsema boleh dirawat dengan berkesan menggunakan ubat-ubatan yang dibeli di farmasi.
  • Parasetamol ialah agen antipiretik yang berkesan dan digunakan dengan meluas.
  • Aspirin sepatutnya tidak digunakan untuk merawat penyakit demam di kalangan kanak-kanak atau remaja. Ini kerana aspirin dikaitkan dengan risiko mendapat penyakit Sindrom Reye.
  • Sindrom Reye ialah penyakit yang serius, tetapi sangat jarang berlaku. Ia lazimnya terjadi di kalangan kanak-kanak yang berumur di antara 3-12 tahun. Ia boleh menjejaskan semua organ badan, tetapi selalunya mencederakan otak dan hati.
Vitamin C
Vitamin C mungkin dapat mengurangkan jangka masa atau keterukan gejala-gejala yang berlaku, tetapi tiada bukti yang jelas mengenainya.
Berjumpalah doktor sekiranya....
Demam selsema biasa yang anda hidapi tidak berkurangan selepas seminggu atau anda mempunyai gejala-gejala berikut:
  • Selsema dengan demam 380C atau lebih tinggi yang berpanjangan lebih dari 2-3 hari.
  • Sakit kepala yang teruk atau sakit di bahagian muka.
  • Penyumbatan hidung yang mengakibatkan sukar bernafas.
  • Berbunyi ronkus ketika bernafas (nafas bunyi berdesit).
  • Batuk yang teruk.
  • Sakit telinga.
  • Kahak berwarna kekuningan, kehijauan atau merah karat.

Thursday, March 3, 2011

Kenangan Paling Benci

Salam,

Sekarang dah pukul 3.19am still tak dapat tidur lagi. Tadi masa tengok Begitukah Cinta kat tonton terdengar Luqman nangis, kuar-kuar tengok dia demam rupanya, baru lepas muntah, kesian plak. Hohoho.

Pastu sambung tengok cerita Begitukah Cinta sampai habis sebab petang tadi tak sempat nak tengok. Ok jugak layan cerita ni.

Eceli, bukan nak cerita pasal Begitukah Cinta tu, hahaha.

Tetiba ja macam terpikir pasal kenangan lama yang super boring dan super benci tu kan, dah la benci, boleh pulak duk simpan barang-barang tak berharga + sakit mata memandang sakit lagi tengok muka tuttt tuttt tuttt.

Esok memang plan nak angkut semua barang-barang tu, nak pergi buang je, wahahaha gila sakit hati tetiba kot. Tak pun saya sedekah je dekat orang.

Saya pun tak paham kenapa saya still nak simpan semua tu, sampai dalam purse saya sekarang pun still ada.  Hurmmmm. Padahal memang menyampah betul.  Harap esok memang betul-betul clean dan clear, sama ja dalam kepala otak saya skali.

Ok la semua, nak tidurr, sayang semua.
Gudnite.

Daaaa,

Sunday, February 27, 2011

Susah Tidur

Salam semua,

Seminggu dua ni saya memang susah nak tidur, huhuhu napa eh? kalau nak kata saya tidur petang pn tak jugak, petang pun saya susah nak tidur. Saya dah puas paksa untuk tidur malam-malam, tapi kerap terjaga, setiap setengah jam mesti nak terjaga ja. Huhuhu sedihnya orang lain boleh ja tidur sampai terpikir nak makan ubat tidur.

Saya kalau nak tidur pun lepas subuh, tu pun bangun kul 8 9 pagi, memang tak lena la.

Ada tak cara-cara supaya saya boleh tidur dengan nyenyak dan nyaman sampai ke pagi? hehehe.

Kalau ada bolehlah share eh? Jangan kedekut dengan saya tau.



TQ encik google.

Kalau saya boleh tidur nyenyak macam baby kat atas ni, alangkah indahnya dunia, hehehe, best kan? tanpa gangguan :)

Friday, February 25, 2011

Huhu

Salam,

Huhuhu kenapa ehh sekarang ni rasa macam susah hati sangat.  Macam-macam pikir, itu ini itu ini.
Salah saya ka? hurm.

Wednesday, February 23, 2011

Blog Tutorial

Salam semua,

Hari ni nak share blog-blog yang banyak bagi tutoriol untuk mencantikkan blog masing-masing.  Hehehe edit la sampai blog korang berat berkilo-kilo sampai susah nak loading k, apa-apa pun janji hati puas, hak hak hak.


Bawah ni, ada senarai blog-blog yang bagi tutorial okeh, tengok jangan tak tengok, hihihi.


SATU : http://tutorialuntukblog.blogspot.com/

DUA  : http://tutorialforblogger.blogspot.com/

TIGA : http://syamilamohd.com/category/tutorial/

EMPAT : http://wanhazel.blogspot.com/

LIMA : http://www.fiezaradzi.com/category/tutorial/

ENAM : http://www.gempak.org/forum/showthread.php?t=40658&pagenumber=

TUJUH : http://www.kujie2.com/tutorial-blog


Cukup dulu ehhh setakat tu. heee.

Tuesday, February 22, 2011

Heliza Helmi - Cuma Aku

Salam semua,

Suka plak dengar lagu Heliza yang baru ni, best plak, hehehe. So pe lagi layan je la lagu ni =)




Kalau dah ada lagu, mesti kena ada lirik, hik hik hik.

Lirik Cuma Aku - Heliza 

Aku suka kamu aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Aku kenang kamu aku bayangkan dirimu
Aku rindu kamu tapi kamu tak rindu aku

Mana ada cinta jika tiada rindu
Mana ada kasih jika tiada sayang
Apa kata kamu mahu undur atau maju
Mungkin cuma aku tapi kamu belum tentu
Untuk apa cinta jika tiada sudi
Untuk apa kasih jika tak memberi

AKu suka kamu aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Mana ada cinta jika tiada rindu
Mana ada kasih jika tiada sayang

Untuk apa cinta jika tiada sudi
Untuk apa kasih jika tak memberi

Mana ada cinta jika tidak sudi
UNtuk apa kasih jika tak memberi

Mana ada cinta jika tiada rindu
Mana ada kasih jika tiada sayang

Untuk apa cinta jika tidak sudi
Untuk apa kasih jika tidak memberi
Mana ada cinta jika tiada rindu
Mana ada kasih jika tiada sayang

Monday, February 21, 2011

Chatting

Salam,

Dah lama tak masuk room kat YM. Rindu plak nak chat-chat. Mula-mula excited nak chat. Hik hik hik.
Dah masuk room (selalunya room Kedah la).

Alahaiiii apalahh nasib, selalu sangat jumpa jantan gatal kat sini.

Please la, terusssss bosan nak sembang.

Bodoh betul la jenis orang macam ni. Eeeeee geram. huhuhu spoil mood yang excited tadi ja.

Hurmmm.

Betul la cakap orang, memang tak boleh percaya langsung dengan dorang ni.

Nyampah betul.

Sunday, February 20, 2011

Dirimu Satu

I will always loving you, kekasihku..

Dalam hidupku hanya dirimu satu..
I will always need you, cintaku..
Selamanya takkan pernah terganti..

Ecece jiwang ehhh malam ni sambil layan lagu 
Dirimu Satu - Ungu
hehehehe

Best lirik dia, hahaha.
Walaupun lagu dia macam sesuai bawa tidur.

Amacam?

Rasa macam mau lena sudah.
Hahahahaha.

Saturday, February 19, 2011

Cuti Cuti KL ( P2 )

Salam, mari dengar cerita basi, hihihi. Hari ketiga kami pegi KL, kami se family telah melepakkan diri di rumah Kak Ieda, tengs Kak Ieda se family sebab masak sedap-sedap untuk kami and tengs to Ayong Joe sebab belanja makan satey thats nite.  Makan sampai kenyang :)

Ehh ini bukan dekat KL. Tapi Putrajaya, hihihi.

Suka sofa merah tu, nice, lagi nice and sweet bila Luqman p posing, hahaha memang tak bleh blah kan.




Lepas tu lepak dekat sini pulak, di Putrajaya juga ya :)
hehehe.
Nice view kan.
Kami lepak sampai kul 12tgh malam, lepas tu baru balik rumah.
Letih yoy.




Kalau dah nama tukang amik gambar, gambar dia mesti ada 1 dalam 1000 kan, huhu sedih okeh :(
(Tipu jek)...

Cukup la dulu, malas nak edit ahhh, hehehe, ada banyak lagi pitcha,
kalau rajin saya upload la lagi dan lagi. Hehehe.



Cauuuu :)